O nas

Dr. Boštjan Pohlen, dr. dent. med., specialist za stomatološko protetiko

Dr. Boštjan PohlenDiplomiral je leta 2004, po opravljenem obveznem pripravništvu je l.2005 prejel veljavno licenco pri Zdravniški zbornici Slovenije za opravljanje zobozdravniške službe. Septembra 2005 je pridobil naziv asistenta na Katedri za stomatološko protetiko Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani ter se na Katedri tudi zaposlil. Opravljal je klinično oziroma strokovno, pedagoško in znanstveno-raziskovalno delo. Leta 2011 je s pohvalo (cum laude) opravil specialistični izpit iz stomatološke protetike in ima veljavno licenco za opravljanje specialistične protetične dejavnosti pri Zdravniški zbornici Slovenije. Od leta 2013 je bil delno zaposlen tudi kot zobozdravnik specialist za stomatološko protetiko v UKC Ljubljana, na Stomatološki kliniki, Centru za stomatološko protetiko. Aprila 2016 je uspešno zagovoril doktorsko disertacijo z naslovom Uspešnost določanja barvnih odtenkov zob pri ljudeh z različnimi motnjami barvne prepoznave in pridobil naslov doktorja znanosti na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Vseskozi objavlja strokovne članke v domači strokovni literaturi in tujih strokovnih revijah ter je mednarodni recenzent. Poleg tega je tudi redni predavatelj na številnih strokovnih srečanjih. Za svoj strokovni razvoj se vseskozi udeležuje mednarodnih konferenc, simpozijev, seminarjev in tečajev, kjer pridobiva najnovejša znanja iz področja zobozdravstva, ki jih stalno vpeljuje v svoje klinično delo. Je član Zdravniške zbornice Slovenije, Sekcije za stomatološko protetiko Slovenskega zdravniškega društva, mednarodni član ICP (International College of Prosthodontists), EAO (European Association for Osseointegration), SCAD (Socity for Color and Appearance in Dentistry). Od leta 2006 vodi tudi svojo zasebno prakso, kjer vse svoje znanje in veščine spretno uporablja. Od leta 2012 ima zasebno zobozdravstveno ordinacijo v objektu MGC Bistrica v Domžalah in je po svoji dobri praksi prepoznaven v ožji in širši okolici.

 

Celotno njegovo bibliografijo si lahko pogledate preko linka

 

http://izumbib.izum.si/bibliografije/Y20170424103845-A136308579.html

 

Kristina Pohlen, dr.dent.med.

Kristina PohlenDiplomirala je leta 2004, po opravljenem obveznem pripravništvu je l.2005 prejela veljavno licenco za opravljanje zobozdravniške službe pri Zdravniški zbornici Slovenije. Oktobra 2005 se je redno zaposlila v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca v Kamniku. Delo je opravljala v polivalentni zobozdravniški ordinaciji, se pravi je sodelovala tako z odraslimi kot tudi z mladimi pacienti. Tekom let je postala osebna zobozdravnica več tisoč malim in velikim pacientom in med njimi je bila zelo priljubljena. Bila je tako rekoč družinska zobozdravnica več družinam v Kamniku. Vseskozi se redno strokovno izobražuje na domačih in na tujih strokovnih srečanjih, kjer najnovejša zobozdravstvena znanja in veščine pridobi in jih vpeljuje v svojo klinično prakso. V tem času je ustvarila tudi svojo družino s tremi nadebudnimi sinovi. Nova znanja iz vzgoje je spretno vpeljala tudi med svoje mlade paciente, se jim skušala na prijazen in nežen način približati, da je pridobila njihovo zaupanje za delo. Septembra 2016 se je pridružila svojemu soprogu v zasebni ordinaciji v Domžalah in skupaj uspešno sodelujeta ter pokrivata najširši spekter zobozdravstvenih storitev na enem mestu v Domžalah.
Paciente obravnava celostno, holistično in jim skuša nuditi čim bolj pozitivno izkušnjo pri zobozdravniku. Velik poudarek daje preventivi in dobro osvojene osnove celostne ustne higiene postavlja kot ključ za uspeh in investicijo za ustno zdravje posameznika v prihodnosti. Hkrati razume in podpira tudi odrasle paciente, ki imajo zaradi slabih izkušenj iz preteklosti večji strah in celo tesnobne občutke pri obisku pri zobozdravniku. Dodatno se iz tega naslova izobražuje za terapevtko medicinske hipnoze, s pomočjo katere se strah in negativni občutki pri ljudeh izredno zmanjšajo, da dovolijo posege na zobeh. Z dobro izkušnjo v Zobozdravstvu Pohlen pa pridobijo in utrdijo pozitivne izkušnje in se zadovoljni in z zaupanjem vračajo v ordinacijo.

 

  

Zobozdravstvo Pohlen